Asociatia pentru Performanta si Inovare in Educatie

Comunicat de presa

Comunicat de presă

29.09.2014

Asociația pentru Performanță și Inovare în Educație implementează în comuna Dumbrăvița, județul Brașov în perioada 1 septembrie 2014 -29 februarie 2016 proiectul ”Copii din Dumbrăvița pentru Viitor” finanţat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea finanțării este de 63.000 euro la care se adaugă contribuția promotorului 7238.70 euro.

Organizațiile partenere din acest proiect sunt: Școala Gimnazială Dumbrăvița și Asociația Dumbrăvița pentru Oameni din Dumbrăvița.

Proiectul ”Copii din Dumbrăvița pentru Viitor” își propune reducerea diferenețelor educaționale, motivaționale în rândul a 50 de copii români și romi din clasele I-IV și dezvoltarea iritului antreprenorial la 30 de adulți din comunitate.

Timp de 17 luni cei 50 de copii vor participa la activități educaționale săptămânale cu coordonarea facilitatorilor educational. Paralel cu activitățile educaționale copii vor fi implicați într-un proces participativ de planificare strategică intitulat ”Atelierul Viitorului” prin care vor realiza strategia de dezvoltare locală a comunei Dumbrăvița din perspectiva unui copil. În acest fel copii vor avea posibilitatea de a prezenta viziunea lor privind viitorul localității.

De asemenea, proiectul își propune dezvoltarea abilităților antreprenoriale la 30 de adulți prin participarea la un curs de antreprenoriat. Participanții la curs vor beneficia de servicii de consultanță pentru realizare planuri de afaceri și înființare de entități antreprenoriale, cum ar fi SRL, PFA sau ÎI.

Asociația pentru Performanță și Inovare în Educație este o organiație neguvernamentală înființată în 2010 de un grup de părinți din Brașov, care vor calitate în educație spre binele copiilor.

Contact: Istvan Szabo, Manager de proiect, e-mail: istvan@facilitator.ro, tel.: 0745046908.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro