Asociatia pentru Performanta si Inovare in Educatie

Apa si Electricitatea

Apa e unul dintre cele mai importante elemente ale Universului. Nu am putea trai fara ea. Vom merge pe drumul apei, de la izvor la robinet si vom afla cum o putem inapoia naturii, la fel de curata cum am primit-o. Vom masura puritatea apei, vom vizita statia de epurare a apei din Brasov si vom incerca sa construim si noi una. Vom intelege cum dizolva apa diferite substante, vom afla cum se formeaza curcubeul si il vom desena.

 

 

 

 

 

 

Nu-l vezi, nu-l auzi si totusi are o forta incredibila…este curentul electric. Cum se formeaza, cum l-a descoperit si imblanzit omul, cum il pune la treaba – aflam toate acestea in laboratorul de fizica al scolii. Electrizam obiecte, producem curent electric, realizam circuite, descoperim becul cu incandescenta. Si pentru ca inventatorul becului, Thomas Edison, era american, trebuie sa invatam cateva cuvinte in engleza, nu-i asa? Construim apoi ,fiecare, cate o veioza, o decoram si o pastram ca amintire de la Scoala de vara.  Iar pentru ca e vara, e vacanta si nu putem sta locului, cu siguranta vom face si sport.

 

Unde: Scoala Generala nr. 5
Cu cine: profesor fizica-chimie Maria Carp, profesor fizica Stenuta Gall
Cand: 11 – 15 iulie, intre orele 9.00 – 13.00
Cost: 150 ron

PROGRAM:

Luni 11 iulie
– „Descoperirea apei pure” – experimente de laborator (amestecurile omogene si neomogene, dizolvarea, decantarea, filtrarea, cristalizarea)
– Sport
– Apa si culoare (curcubeul, amestecuri de culori)

Marti 12 iulie
– Curentul electric – experimente (circuite, electromagneti, electroliza)
– English is fun

Miercuri 13 iulie
– In vizita la Uzina de apa (Tarlung) si Statia de epurare a apei Bartolomeu (deplasare cu microbuzul)

Joi 14 iulie
– Sport
– Ne construim propria statie de epurare a apei, functionala

Vineri 15 iulie
– Micii inventatori (confectionam firme luminoase, veioze etc.)
– English in fun

OBSERVATII:
– programul Scolii de vara incepe la ora 9.00 (exceptie fac zilele in care coordonatorul de modul va cere prezenta mai devreme, din cauza orarului institutiilor ce vor fi vizitate) ;
– pentru zilele in care este prevazut Sport, copiii trebuie sa vina imbracati cu echipamentul sportiv (trening, pantofi sport); nu uitati de adeverinta de la medicul de familie