Asociatia pentru Performanta si Inovare in Educatie

Detectivi in lumea istoriei

Poveste de aventura, film cu spioni, roman de capa si spada – asta e istoria, mai ales cand nu ne pune nimeni sa tine minte datele. Vom cerceta cotloanele Cetatii Brasovului ne vom imprieteni cu cavaleri adevarati, ne vom construi singuri arme si castele. Dar, ca sa poti lovi cu palosul, trebuie sa ai conditie fizica, deci sportul nu va lipsi din program. Iar ca fetele sa nu fie mai prejos, invatam sa dansam “menuet” si studiem moda de-a lungul timpului. Invatam sa trimitem mesaje secrete folosind cerneala simpatica sau coduri inventate de noi. Vorbim si despre printi, printese, regi, regine, lorzi, duci, conti si contese care traiesc printre noi. De William si Kate ati auzit cu totii! Si cu ocazia asta exersam si engleza.

Unde: Scoala Generala nr. 27
Cu cine: profesor istorie Maria Buliga
Cand: 11-15 iulie, intre orele 9.00 – 13.00
Cost: 150 ron

PROGRAM:

Luni 11 iulie
– Micii arheologi (arheologie experimentala)
– English is fun

Marti 12 iulie
– Despre vestimentatia secolului trecut (aflam cum se imbracau stra-strabunicii nostri, confectionam articole de imbracaminte)
– Invatam sa dansam „Romana” – primul dans de societate brasovean
– Sport

Miercuri 13 iulie
– Vizita la Muzeul de Istorie (identificam pe harta Brasovului medieval elemente de arhitectura – bastioane, ziduri de aparare, cladiri importante si devenim breslasi pentru o zi )

Joi 14 iulie
– Detectivi in lumea antica (jocuri, modelaj)
– Sport

Vineri 15 iulie
– Castele si cavaleri medievali (ne intalnim cu un Cavaler adevarat si Domnita lui, costruim castele si fortarete)
– English is fun!

OBSERVATII:
– programul Scolii de vara incepe la ora 9.00 (exceptie fac zilele in care coordonatorul de modul va cere prezenta mai devreme, din cauza orarului institutiilor ce vor fi vizitate) ;
– pentru zilele in care este prevazut Sport, copiii trebuie sa vina imbracati cu echipamentul sportiv (trening, pantofi sport); nu uitati de adeverinta de la medicul de familie